Deelnemers

Both the workshops "De afdaling en terugkeer van Inanna" and "Persephone and Demeter" brought me closer to myself and my own personal story. Maria van Raak and Marjolein Pieterson have a gift for holding the energy in the group and working with it in here-and-now.
I still have the books of poetry that we all wrote and they beautifully produced for us.
These workshops are a rare opportunity to explore female ritual with other like-minded women. I highly recommend them as a way to explore the inner and outer expression of the feminine soul.
Catherine Ann Lombard, M.A. Psychosynthesis Psychologist and Counselor, Gronau, Germany
Ik heb aan twee van deze workshops deel genomen en vond het een heel bijzondere ervaring die me diep raakte. Maria en Marjolein lukt het door hun expertise en open houding een aangename en veilige sfeer te creëren. Door deelname aan deze workshops heb ik wat meer zicht gekregen op de scheppende kracht die achter elk verlies en de bijbehorende rouw kan zitten.
Barbara Müller, MSc, universitair docent , Radboud Universiteit
Ik heb deelgenomen aan de workshops rond de mythen van Demeter en Persephone en rond de afdalingsmythe van Inanna en heb dit iedere keer ervaren als bijzonder inspirerend en verdiepend, zowel ten aanzien van mijn persoonlijke leven als in mijn werk als psychologe. Ik ervaar Maria en Marjolein als twee vrouwen die zelf een inwijdingsweg zijn gegaan (en gaan) en mede door hun doorleefde kennis en ervaring een context aanbieden waarin existentiële vragen en moeilijkheden een bron worden van innerlijke verdieping en verrijking. Mede door mijn ervaringen met deze workshops ben ik in mijn eigen levensverhaal en dat van anderen steeds meer gaan zien hoe ieder einde/verlies ook weer geboorte is, 'nieuw leven'.
Xandra van der Steen, GZ-psychologe